Nyilas Misi Ösztöndíj Program

Áldás békesség! Kedves Szolgatársak, Testvérek!

Az alábbiakban szeretném Önöket is tájékoztatni arról, hogy hétfőtől újra indul a Nyilas Misi Ösztöndíj Program.
E program keretében a Magyar Református Szeretetszolgálat az idei tanévben is 100 tehetséges Ösztöndíjast támogat a Kárpát- medencében.

Az ösztöndíjra magyarországi és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő szociálisan hátrányos helyzetben lévő, 5-12. osztályos diákok pályázhatnak, egészen a középiskolai
tanulmányaik befejezéséig. (A tavalyi tanévben sikeresen pályázó felvidéki gyerekek is újra pályázhatnak.)
Az ösztöndíj összege a 2016/17. tanévre 5000 Ft, vagy 16 EUR/fő/ hónap, 10 hónapra összesen 50.000 Ft vagy 160 EUR. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása 2 részletben banki átutalással történik, vagy a helyi kapcsolattartón keresztül, hivatalos átadás-átvételi papír ellenében.

A gyerekek az alábbi területeken pályázhatnak:

 művészeti ágban (zene-, szín-, képző-, film-, táncművészet)
 sportban (egyéni, csapat)
 természettudományban, bölcsésztudományban (magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, földrajz, informatika).

A pályázatot 2016. szeptember 12-től október 12-ig lehet benyújtani a http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/palyazat oldalon keresztül, itt megtalálható a jelentkezési űrlap a szükséges mellékletek listájával.

A pályázatok értékelését független szakmai bizottság végzi majd, a döntés várható időpontja

2016. október 31.

A tehetség kincs! Ezzel a programmal szeretnénk segíteni a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy tehetségüket kibontakoztathassák, hogy lehetőséget kapjanak céljaik eléréséhez.

Köszönettel és üdvözlettel,

Csiffáry Ildikó
DK programkoordinátor