Támogatva volt az újlóti református gyülekezet is a Bethlen Gábor Alap által

Támogatva volt az újlóti református gyülekezet is a Bethlen Gábor Alap által

Nagy örömmel és hálaadással léptük át Isten hajlékát az ünnepi istentiszteletre, melyet hat hónap felújítás után 2019. szeptember 29-én tartottunk.
Köszönet jár a Bethlen Gábor Alapnak, hogy támogatásai révén gazdagodhattunk!
Sándor Veronika, helyi lelkész a köv. igeversek alapján hirdette Isten Igéjét: „Lelkünk az Urat várja, ő a mi segítségünk és pajzsunk. Benne van szívünk öröme, mert szent nevében bízunk. Maradjon velünk, Uram, szereteted, mert mi is benned reménykedünk!” (Zsolt. 33:20-22)
Hitvallást tett arról, miszerint Isten hatalmas segítség és pajzs tud lenni a Benne hívők számára, mindazoknak, akik Őt hívják segítségül!
Hálát adtunk a templomépítő elődökért, akik 1882-ben mindössze fél év alatt felépítették és berendezték a templomot. Fennállva egy néma perccel emlékeztünk mindazokra, akik felépítették, s végül a 137 esztendő alatt újították, gondozták Isten házát, de a mostani felújítást nem élhették meg...
Az emlékezést különlegessé tettük azzal is, hogy kivetítő segítségével fényképeken át megtekintettük a templombelső teljes felújításának munkálatait.
A Magyar Kormány támogatást nyújtott a Bethlen Gábor Alap által a Szlovákiai Református Keresztyén Egyháznak. Gyülekezetünk élt a lehetőséggel s beadtuk a pályázatot a templombelső felújítására. Ezúton is hálás szívvel köszönjük a támogatást!
Így tudtuk eltávolítani a templom falairól a vakolatot, injektáltuk a falakat, utána szanáló vakolatot húztunk rá. Gyűjtést hirdetve tovább tudtuk folytatni a ránk váró munkálatokat. A templomfalakat kimeszeltük, a padok alatti talajt poliészterrel leszigeteltük. A szigetelést követően vízálló rétegelt furnérlemezzel fedtük le a talajt. Ekkor újult meg a mózes-szék is. Ezeket a munkálatokat követően lefestettük a belső bútorzatot, a padokat, a karzatokat, a szószéket és a mózes-széket is. Szeptemberben a templom „folyosói része” valamint a szószék előtti teljes rész új talajcsempét kapott.
Ugyanakkor egy másik támogatást is a magáénak tudhat Újlót gyülekezete. A Bethlen Gábor Alap támogatásának jóvoltából egy eszközre is kaptunk támogatást. Megköszönve a segítséget egy multifunkcionális nyomtatóval is gazdagodhattunk.
Ahogyan hálaadó alkalmunkon is, azonképpen megragadva ezt az alkalmat is, szeretnénk köszönetet mondani még egyszer a támogatásokért, köztük a Bethlen Gábor Alapnak!
Hálásak vagyunk, hogy gazdagodhattunk, megújult a templombelsőnk is és egy nyomtatóval is gyarapodhattunk!
Sándor Veronika